Filmhuis Hengelo - Nijverbij voor Yvonne van der Meij

Nijverbij voor Yvonne van der Meij

Woensdag 21 mei heeft burgemeester Schelberg een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Yvonne van der Meij. Deze 'nijverbij' is een stadscompliment voor mensen die zich vrijwillig inzetten voor de Hengelose Samenleving en een opmerkelijke prestatie geleverd hebben.

Yvonne van der Meij heeft, samen met Johan van de Maat, in 1989 het initiatief genomen om in Hengelo een filmhuis op te richten. In het begin  werden 1x per 14 dagen kwalitatief goede films vertoond in de filmzaal van de oude Schouwburg in Hengelo.  Later, vanaf  de opening van de nieuwe filmzaal in het Rabotheater, werd de  frequentie van vertoning  van goede films  opgevoerd.  Yvonne van der Meij was niet alleen een belangrijke drijvende kracht bij de oprichting van de Filmliga Hengelo , maar ook bij de  totstandkoming van de  nieuwe filmzaal in het Rabotheater is haar rol van grote betekenis geweest.   Zij was intensief  betrokken bij de organisatie en  publiciteit  van de Filmliga Hengelo , maar vooral haar rol als secretaris van het bestuur moet met nadruk worden genoemd. Vanaf  de oprichting in 1989 tot aan haar afscheid  als bestuurslid van de Filmliga Hengelo in 2007  is haar bijdrage  aan het culturele klimaat in  Hengelo van groot belang geweest. Ook na haar afscheid als bestuurslid is mevrouw Yvonne van der Meij nog actief  tot op de dag van vandaag als vrijwilligster  bij het huidige Filmhuis Hengelo.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Filmhuis Hengelo? Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

 

Reserveren

Kaartjes kunt u reserveren aan de kassa van Schouwburg Hengelo, van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. 

De kassa is ook telefonisch te bereiken:

074 - 255 67 89

U kunt ook reserveren via de website: http://www.schouwburghengelo.nl/films/.

Niet afgehaalde kaarten vervallen 15 minuten voor aanvang. Op dezelfde avond is telefonisch reserveren niet mogelijk.

Over Filmhuis Hengelo

Filmhuis Hengelo vertoont iedere week recente films op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 20.15 uur. Daarnaast zijn er incidenteel matineevoorstellingen op vrijdag (om 16.00 uur) en op zondag (om 15.00 uur).

In de schoolvakanties draaien we ook mooie familiefilms. Deze voorstellingen beginnen om 14.00 uur (tenzij anders vermeld).

De voorstellingen vinden plaats in de Asito-filmzaal van Schouwburg Hengelo.

U bent van harte welkom!

Onze locatie

Filmhuis Hengelo
Asitozaal van Schouwburg Hengelo
Beursstraat 44
7551 HV Hengelo

Contact met ons

Voor vragen, opmerkingen, tips en adreswijzigingen kunt u ons mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Kaartjes kunt u reserveren aan de kassa van Schouwburg Hengelo, van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. De kassa is ook telefonisch te bereiken:

074 - 255 67 89

Reserveren kan ook via de website van Schouwburg Hengelo.


Top of Page